Val av kategorier

När man väljer kategori ska man vara så noggrann som möjligt.

Det är viktigt att välja kategorier för att sökresultatet ska bli korrekt. Om en webbplatsadministratör har gjort en lista över ”Vandrarhem” vill de att besökaren hittar Vandrarhem och inte större hotell.

Så här fungerar det

När du skapar en sida och fyller i formuläret kommer du ombedjas att välja huvudkategori.

Välj lämplig huvudkategori.

Om du t.ex. väljer ”Boende” som huvudkategori kommer du senare, i samband med publicering även att kunna välja underkategori.

Välj underkategori
Välj så noggrant du kan utifrån de val som finns.

Observera att underkategorierna kan variera något beroende på i vilken kanal du valt att synas i.

Nedan visas ett exempel på när du valt två underkategorier men kan visas i 5 olika listningstyper.

Väljer du ”Motell” kommer sidan även att listas i de kategorier som ligger ovanför i trädstrukturen vilket är ”Hotell” och ”Boende”.

Väljer du ”Motell” och ”Rum” kommer sidan att synas i listningar som visas under Boende, Hotell, Motell, Privatuthyrning och Rum.

- Boende (Vald Huvudkategori)
- -Hotell
- - -Motell

- -Privatuthyrning
- - -Stuga
- - -Rum
- - -Villa

Redigera underkategorier
Klicka på presentationssidans ”Meny” längs ner till höger i formuläret.

Välj "Kanalhantering".

Klicka på knappen med de tre prickarna vid kanalen och välj ”Ändra inställningar”

Klicka på kategorifältet och gör dina ändringar.

Om du har publicerat i flera kanaler behöver du göra ändringar i samtliga. Det kan finnas skillnad i vilka kategorier du kan välja i de olika kanalerna.

Glöm inte att publicera om sidan.