Bildbankens funktioner

Varje företag har en egen bildbank i Basetool.

När du skapar en sida i Basetool och laddar upp en bild hamnar den i företagets bildbank.

För att få en översikt över dina bilder klickar då på Huvudmenyn och väljer Bildbank.

Ladda upp nya bilder

När du arbetar i Basetool kan du ladda upp bilder i samband med att du skapar innehåll.
Ett annat alternativ är att ladda upp flera bilder direkt till bildbanken så att du har dem där när du behöver dem.

Bilder som laddas upp i Basetool bör vara av god kvalitet och gärna ha minst 1920 pixlars bredd. Bildens beskärning kommer att variera beroende på att de enheter den visas på har olika storlekar. Tänk därför på att det som är viktigt bör ligga centralt i bilden och att den inte ska innehålla någon text. Liggande bilder är att föredra.

1. Klicka på "Ladda upp" i bildbanken.
  2. Välj den bild du vill ladda upp.

Redigera bild

Klicka på "Redigera bild" under den bild du vill redigera.

• Du kan påverka hur bilden kommer visas genom att justera bildens fokuspunkt. Läs artikeln ”Bildformat och Fokuspunkt”.
  • Du kan ange fotografens namn.
  • Skriva en egen minnesanteckning som rör bilden.

Radera bilder

Bilder som inte används kan raderas från bildbanken.

1. Klicka på "Redigera bild" under den bild du vill radera.
  2. Klicka på ”Radera bild” längst ner till höger.

Om bilden används på någon presentationssida visar information med länkar till var bilden används. Klicka på länken och ta bort bilden från sidan. När bilden inte längre har några kopplingar till någon presentationssida kan bilden raderas från bildbanken.

Läs artikeln "Bildformat och Fokuspunkt"
Läs artikeln "Lägg till bilder på din presentationssida"