Lägg till rättigheter - till område och kanal

Du kan ge andra samma rättigheter som du själv har.

Du som tillhör en eller flera behörighetsgrupper kan ge samma rättigheter till andra användare i Basetool, t.ex en kollega.

Gör så här:

• Välj fliken "Administration" och klicka på "Användare" i huvudmenyn och välj "Behörighetsgrupper".

Välj den aktuella behörighetsgruppen och klicka på "Hantera".

Du bör vara försiktig så att du inte oavsiktligt ändrar några inställningar i denna grupp då de påverkar alla användare.

• Längst ner på sidan under rubriken "Användare kopplade till denna grupp" klickar du på "Lägg till användare".

• Sök upp den registrerade användaren och klicka på "Lägg till".

Användaren har nu fått de rättigheter som är tilldelade till den valda behörighetsgruppen.

Tänk på att om man lägger till nya rättigheter till en användare medan de är inloggade behöver de logga ut ordentligt och sedan logga in igen för att de nya rättigheterna ska gälla.