Lägg till språkversion

Du kan skapa språkversioner av dina sidor i Basetool.

Välj den sida du vill översätta och klicka på "Språk" under ”Övriga inställningar” i vänstermenyn.

Klicka på knappen ”Lägg till språk”.

Välj språk i dropdownmenyn, t.ex. Engelska.

Gå i tur och ordning igenom de olika flikarna i vänstermenyn och växla språk där du ser att språkval finns.

Översätt dina texter.

Till höger på sidan finns möjlighet att välja referensspråk. På så sätt kan du se vad du skrivit i motsvarande fält på exempelvis svenska.

Obs! Om du lagt till länkar eller filer under t.ex. ”Dokument och länkar” eller någon bokningslänk under ”Kopplingar” kanske även dessa behöver justeras.

Publicera språkversionen.