Användarvillkor

Gäller fr o m: 2021-01-01

Introduktion

Basetool AB tillhandahåller en digital plattform som består av programvaror, programkod, driftsmiljöeroch datalagring, vilka är paketerade och levereras i namnsatta så kallade molntjänster (”Software as a Service”).

Varje person som använder dessa tjänster behöver ett personligt användarkonto. Genom att du registrerar dig och använder Basetool godkänner du villkoren i denna handling (”Användarvillkor”).

Efterföljande sidor i denna handling innehåller tillämpliga definitioner och villkor, som gäller tillsvidare från det datum som angivits ovan.

Basetool AB förbehåller sig rätten att ändra villkoren från tid till annanför att återspeglaändrade eller nya tjänster, förändrad affärsmodelloch/eller ändrade lagkrav. Sådana eventuella ändringar läggs ut på vår webbplats. Vid större förändringar meddelas användarnainnan förändringarna träder i kraft.

1. Definitioner

Nedan listas ord och begrepp som används ofta och har en särskild betydelse.

Basetool Samlingsnamnet för den digitala plattform och alla de tjänster som Basetool AB erbjuder under det registrerade varumärket ”BASETOOL” och namnet ”Destinero”
    Användare Person som är registrerad användare i Basetool och använder Basetoolför ett eller flera Företags räkning.När ord som ”du” och ”din” eller liknande förekommer, är det Användare som avse
    Företag Den juridiska person vars Innehåll hanteras i Basetool. Notera att begreppet ”Företag” inkluderar alla former av privata, publika eller offentliga bolag, föreningar och stiftelser samt myndigheter och förvaltningar i offentlig (kommunal, regional eller statlig) regi.
    Innehåll Samlingsbegrepp för text, bilder, filer, ljud, video och liknande mediai digitalt formatsom du lägger upp, hanterar och publicerar i Basetool.
    Kanal En särskild tjänst där Basetools kunderstrukturerar Företags Innehåll för presentationpå en webbplats, en karta, i en app eller liknande.
    Kanalredaktör Person som arbetar med Kanalens struktur, granskar och godkänner innehåll som Företag vill publicera i Kanalen.
  2. Regler gällande användning av Basetool
    1. Du är skyldig att följa svensk lagstiftning vid aktiviteter i Basetool.
    2. Du får ej göra personangrepp. Angrepp på person, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, livsåskådning, politik och religion är inte tillåtet.
    3. Du får ej uppmana eller uppmuntra andra till brott
    4. Det är ej tillåtet att använda kontaktuppgifter i Basetool för massutskick i syfte att sprida otillbörlig information eller spam.
    5. Det är inte tillåtet att lämna ut personliga uppgifter om en person utan tillåtelse från personen ifråga.
    6. Vid diskussioner om personers uttalanden ska den eller de personer som diskuteras ges möjlighet att delta i diskussionerna
    7. Basetool AB har rätt att efter egen bedömning ta bort innehåll som är kränkande eller på annat sätt inte följer svensk lagstiftning.
  3. Abonnemangkrävs
    1. För att använda Basetools funktioner och för att medverka i tillgängliga Kanaler krävs ett Abonnemang. Abonnemangets giltighetstid bestäms av den period som tecknas vid betalning av detsamma. Vilka funktioner som görs tillgängliga inom Abonnemanget bestäms av den abonnemangsform Företaget betalar för. Abonnemanget innebär inte automatiskt rättighet att publicera i samtliga Kanaler, eftersom respektive Kanalredaktör bestämmer villkoren för publicering
  4. Kanaler kan ha egna regler
    1. Utöver dessa Användarvillkor kan det i de olika Kanalerna finnas specifika regler och policys som du som Användare är skyldig att hålla dig informerad om och ska förhålla dig till.
    2. Kanalredaktören har rätt att neka Företag marknadsföring i den egna Kanalen med hänvisning till dessa Användarvillkor eller Kanalredaktörns policy och villkor.
    3. I Basetool finns vissa kanalspecifika funktioner och inställningar. Kanalredaktörn bestämmer över vad som ska tillämpas i Kanalen. Exempel på detta är vilka kategorier och faciliteter som ska användas.
  5. Ansvar avseende upphovsrätt
    1. Basetool AB tar inget ansvar i de fall innehåll som publiceras gör intrång i annans upphovsrätt, patent, varumärke eller andra immateriella rättigheter. Det ansvaret åligger det Företag vars innehåll du lägger in, hanterar och publicerar i Basetool.
    2. Du har ett stort ansvar för att det innehåll du lägger in, hanterar och publicerar i Basetool inte gör intrång i någon annans rättigheter eller på annat sätt utgör ett brott mot lagar och god affärssed. Om du inte har tagit bilder, producerat bilder eller skrivit själv eller är osäker på om materialet får användas, ska det inte publiceras
  6. Cookies
    1. I Basetool används cookies för inloggningsfunktioner och för att underlätta innehållsadministration. Vill du undvika att ta emot dessa cookies kan du blockera i din webbläsare. Hur du gör detta hittar du under "Hjälp", eller motsvarande meny, i din webbläsare. Väljer du att inte ta emot cookies kan inte Basetool AB garantera att Basetool fungerar som det är tänkt.
  7. Hantering av personuppgifter
    1. När du registrerar dig i Basetool medger du att de uppgifter du anger lagras i Basetool och kommer att synas för andra Användare av Basetool.
    2. När du registrerar dig i Basetool medger du att dina uppgifter används i administrativt syfte av Basetool AB samt Kanalredaktörer som använder Basetool.
    3. Basetool AB ansvarar inte för att de personliga uppgifter som publiceras i Basetool är korrekta.
    4. Basetool AB förbehåller sig rätten att använda kontaktuppgifter för att skicka relevant information till Användare i Basetool
    5. För mer information om behandling av personuppgifter, se särskild Integritetspolicy på www.basetool.se
  8. Basetool ABs rättigheter
    1. Basetool AB äger rätt att stänga av både Användare och Företag som agerar i strid mot dessa användarvillkor.
    2. Basetool AB äger rätt att, efter överenskommelse med Företag, utan ersättning använda Företagets innehåll för marknadsföring av Basetools egna produkter och tjänster.
    3. Basetool AB äger rätt att ta bort, lägga till eller förändra funktioner i Basetool i avsikt att förbättra verktyget.
    4. Basetool AB friskriver sig från eventuella anspråk på indirekta skador så som utebliven vinst eller goodwillförlust.